Νέα προθεσμία υποβολής εργασιών 16/09/2008    
  Μήνυμα του Προέδρου    
 
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
ΞΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΥΝΕΔΡΩΝ
ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΔΙΑΜΟΝΗΣ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η εκρηκτική πορεία της Ορθοπαιδικής τα τελευταία χρόνια και η αναγκαστική υπερεξειδίκευση έχουν σαν αποτέλεσμα να καταστήσουν την ειδικότητά μας μια μεγάλη ομπρέλα που καλύπτει ένα φάσμα ουσιαστικών υπο-ειδικοτήτων.
Το Τμήμα Επανορθωτικής Χειρουργικής Ισχίου και Γόνατος της ΕΕΧΟΤ καλύπτει κατά γενική ομολογία το μεγαλύτερο τμήμα αυτού του φάσματος, μιας και οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μας θεραπεύουν ασθενείς με ανάλογα προβλήματα. Αποτελεί επομένως χρέος του Τμήματός μας, να μοιραστεί τη σημερινή καθιερωμένη γνώση με τους εξειδικευμένους αλλά κυρίως με τους γενικούς Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς με σκοπό το καλό των ασθενών μας.
Μεγαλύτερο βάρος στο φετινό πρόγραμμα θα έχουν οι ομιλίες από διακεκριμένους Έλληνες και Ξένους ομιλητές, οι στρογγυλές τράπεζες με μεικτή συμμετοχή και οι αντιπαραθέσεις πάνω σε θέματα που βρίσκονται υπό αμφισβήτηση. Ειδικότερα θέματα μεταξύ άλλων θα είναι η μηρο-κοτυλιαία πρόσκρουση, οι αρθροπλαστικές επιφανείας, οι περιπροθετικές λοιμώξεις, οι αναθεωρήσεις των αρθροπλαστικών του ισχίου και γόνατος.
Το Τμήμα μας εξάλλου έχει πλέον μια μακρά πορεία εκδηλώσεων και ετησίων συνεδρίων με μεγάλη επιτυχία που ας μην ξεχνάμε ξεκίνησαν από το Αμφιθέατρο του ΝΙΜΙΤΣ. Οι συνθήκες και οι απαιτήσεις έχουν πια αλλάξει και το συνέδριό μας θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Αίγλης Ζαππείου.
Παρότι όμως η άρτια οργάνωση και το ενδιαφέρον επιστημονικό πρόγραμμα ενος συνεδρίου παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του, η σημαντικότερη παράμετρος εξακολουθεί να είναι η ενεργή συμμετοχή των συνέδρων και η κατάθεση της ερευνητικής τους προσπάθειας.
Με αυτές τις σκέψεις σας καλώ λοιπόν όλους να τιμήσετε με την παρουσία σας και να πλαισιώσετε ενεργά το συνέδριο του Τμήματος Επανορθωτικής Χειρουργικής Ισχίου και Γόνατος της ΕΕΧΟΤ και ελπίζουμε να έχουμε ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας.




Με φιλικούς χαιρετισμούς

Γεώργιος Χρ. Μπάμπης
Πρόεδρος της Δ.Ε. του Τμήματος