ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    
 
ΑΡΧΙΚΗ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΓΓΡΑΦΗ - ΔΙΑΜΟΝΗ


Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στην διημερίδα που διοργανώνουν από κοινού η Νεφρολογική, η Γαστρεντερολογική και η Μονάδα Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων της Β-Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με θέμα την Ανοσολογία της Μεταμόσχευσης.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic  την Παρασκευή και Σάββατο,  5-6 Απριλίου 2019.

Η διημερίδα απευθύνεται σε ιατρούς, επιστήμονες  του χώρου της υγείας και φοιτητές με ενδιαφέρον στο αντικείμενο της μεταμόσχευσης συμπαγών οργάνων και αιμοποιητικών κυττάρων.  Στην διάρκεια της  θα αναλυθεί  το σύστημα ιστοσυμβατότητας και  οι ανοσολογικοί  μηχανισμοί που καθορίζουν την κλινική πρακτική της διεξαγωγής και της αντιμετώπισης των επιπλοκών της μεταμόσχευσης με ιδιαίτερη έμφαση στην ανοσολογική απόρριψη και την νόσο του μοσχεύματος έναντι ξενιστή. Επίσης θα συζητηθούν επιλεγμένα θέματα που αφορούν την δωρεά οργάνων και αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκλεκτούς συναδέλφους, ομιλητές και προέδρους,  που αποδέχθηκαν με προθυμία να αναλάβουν τα θέματα των επιστημονικών τραπεζιών και των διαλέξεων και ελπίζουμε, ότι η επιστημονική αυτή εκδήλωση θα εκπληρώσει τους στόχους της. Η επιτυχία της θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή όλων μας και ιδιαίτερα των νεότερων συναδέλφων.

 

Εκ μέρους της  Οργανωτικής Επιτροπής  

 

Ι. Ν. Μπολέτης
Καθηγητής Νεφρολογίας,
Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α.,
Δ/ντής Νεφρολογικής Κλινικής
& Μονάδας Μεταμόσχευσης
Νεφρού,
Γ.Ν.Α. «Λαϊκό»

Γ. Παπαθεoδωρίδης
Καθηγητής Παθολογίας-
Γαστρεντερολογίας
Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
Δ/ντής Πανεπιστημιακής
Κλινικής Γ.Ν.Α. «Λαϊκό»

Π. Τσιριγώτης
Aναπληρωτής Καθηγητής
Αιματολογίας ΕΚΠΑ,
Β΄Προπαιδευτική
Παθολογική Κλινική,
Π.Γ.Ν. «Αττικόν»