ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ    
 
Αρχική
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΑγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητοί Φίλοι,

Σας καλωσορίζω για δεύτερη φορά  στη Λάρισα, την πόλη του Ιπποκράτη, που θα φιλοξενήσει ένα ακόμα  Σεμινάριο της OTC ( Osteosynthesis and Trauma Care) Hellas με τίτλο:
ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 13 και 14 Μαρτίου 2020 στο Ανατομείο και το Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στόχος μας  είναι ένα δημιουργικό διήμερο στο οποίο οι νέοι συνάδελφοι θα εκπαιδευτούν εντατικά στην τεχνική της ενδομυελικής ήλωσης.  

Οι οστικές κακώσεις είναι πολύ συχνές στον παιδικό πληθυσμό και η πλημμελής αντιμετώπιση τους, σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες του αναπτυσσόμενου σκελετού, μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές όπως  διαταραχή στην ανάπτυξη των άκρων, αναπηρία ή/και θάνατο. Η γνώση και η εμπειρία καταξιωμένων συναδέλφων τόσο από την Ελλάδα όσο και από την υπόλοιπη Ευρώπη,  θα δώσει τη δυνατότητα να συζητηθούν και να αποσαφηνιστούν θέματα που αφορούν την σωστή αντιμετώπιση αυτών των  κακώσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τη διαδραστική ανάλυση και συζήτηση δύσκολων περιπτώσεων μικρών ασθενών.

Η ενεργητική συμμετοχή όλων θα αποτελέσει κίνητρο για τη διοργάνωση ανάλογων  επιμορφωτικών δράσεων στο μέλλον. Περιμένω με χαρά να σας δω σε αυτό το Σεμινάριο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Χριστίνα Αρναούτογλου
Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Επιμελήτρια Α΄
Ορθοπαιδικής Κλινικής & Μυοσκελετικού Τραύματος
Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο Λάρισας
Πρόεδρος OTC Hellas